אואזיס בהר – פארק אריאל שרון

החלק שלנו בפרויקט: חיפוי בטוןנגרותעבודות ברזל, חיפוי קיר ופריטי ריהוט

אדריכלים:
Beckwith Cohen Architects
אדריכל אדם כהן
עבור אואזיס פלפל פרודקשיין

צלם: ליאור טייטלר

תיאור הפרויקט מפי האדריכל, אדם כהן:

 

פרויקט האואזיס בראש הר החירייה בפארק אריאל שרון החל עם שני עקרונות מנחים אשר היוו את
הבסיס לתכנון ועיצוב החלל.

עקרון ראשון הוא השימוש בחומרים ובאלמנטים ברי קיימא ובאלמנטים ממוחזרים והעיקרון השני
הוא שילוב החלל עם הנוף הסובב את המבנה ויצירת דיאלוג עיצובי בין השניים.

עם הכניסה לחלל האואזיס מיד ניתן להבחין בתקרה העשויה מכ- 50111 גלילי קרטון ממוחזר 0
תקרה זו אשר נקודת מוצאה במבואת החלל 0 זורמת כגל לכיוון החלון הראשי הפונה לחוץ 0 לכיוון
האגם ולדק העץ על שפתו. תקרה זו מנסה לדמות 0 ע"י שימוש בקווים ארכיטקטוניים 0 את תקרת
הנוף עצמו- את הרקיע.

קירות החלל גם הם באים ליצור דיאלוג עם הנוף 0 בקירות הניצבים לחוץ נעשה שימוש בהטבעות
בטון ע"י לוחות עץ אנכיים ברחבים שונים ובטקסטורות שונות היוצרות אקראיות בעיצוב כשם
שהעצים בפארק סביב משווים לפארק את אופיו האורגני.

מול הפתח הראשי של החלל 0 ממוקם הקיר הפונה לחוץ 0 לכיוון האגם. קיר זה אשר מטרתו היא
לציין את המבנה ולמשוך את קהל המבקרים אליו מתחקה אחר האופק הזורח והמשתקף באגם
וזאת ע"י שימוש בכ- 01 לוחות של פח ממוחזר בקומפוזיציה המשלבת מימדים שונים של צבע 0
עומק 0 אור וטקסטורה ויוצרת מראה ויזואלי אורגני מרתק המאיר את החלל כלפי חוץ.

תהליך התכנון שילב עבודה רבה במודלים תלת מימדים 0 סקיצות 0 שרטוטים ובדיקת מגוון חומרים
רבים.

עיקר ביצוע חומרי הגמר והאלמנטים העיצוביים נעשה ע"י חברת קנה קש שעשתה את חלקה ברמה
הגבוהה ביותר תוך כדי תיאום מלא עם משרדנו ולמעשה עזרו לנו להגשים את חזוננו בפרויקט.