פלנתניה | מרכז מדע חלל ותרבות

ריצוף דק במבוק היוצר סינרגיה בין גופי השמיים והטבע הארצי,
הגן היפני והבריכות האקולוגיות

 

תכנון : מרסלו ברסטוביסקי אדריכלים ומתכנני ערים

ארזה הדרן-לטר, אדריכלית

 

במבוק MOSO | דק במבוק X-treme

פלנתניה הינו מרכז לטיפוח לימודי המדעים, החלל ותרבות יפן. במקום גן יפני, בריכות אקולוגיות, אולם כנסים, סדנאות לימוד ופלנטריום דיגיטלי ובו ציוד המחשה והקרנה מהמתקדמים ביותר בעולם.

הכניסה המרכזית אל המתחם מאופיינת בתקרת שמיים שקופה – סקייליט, המפנה את המבקר לחלקיו השונים של המתחם. קו החזיתות הקשיח מוסיף חללים חיצוניים לתוך המבנה כמו הגן היפני, הכניסה מן הכיכר הצפונית ובריכת המים המזרחית.

מתוך לבו של חלל הגן היפני עולה לאורך החזית המעוגלת רמפה עשויה דק במבוק x-treme ומובילה אל הפלנטריום, מייצרת תהליך של ניתוק ממפלס הכניסה. "עם העלייה במישור המשופע, הקיר המעוגל אשר מכיל פתחים כלפי הגן היפני מקרוב, ממסגר מבט תמונה אל הים – מרחוק, ונאטם לאט לאט מן הסביבה החיצונית". מתארת האדריכלית ארזה הדרן לטר, ממשרד מרסלו ברסטוביסקי אדריכלים ומתכנני ערים.

בדק במבוק X-treme של MOSO הינו חומר אורגני – אקולוגי וטכנולוגי כאחד, המשדר טבעיות וחדשנות. צבעו המיוחד מתחבר באופן טבעי לאופיו הזני של הגן, בעוד שהיותו חומר חזק ועמיד הופכים אותו למתאים לתנאי למקום, בידיעה שישמור על תכונותיו ומראהו, גם במצבי עומס ושחיקה של מבקרים רבים, לאורך זמן..

צילום: ליאור טייטלר