בית הברר

מרכז הברר בשכונת גוננים בירושלים שימש במשך שנים עמותות שונות עד שנעזב בשנת 2016 והוחזר לעירייה, שביקשה להשמישו כמרכז רובעי למייקינג ולטכנולוגיה עבור ילדי האזור וכן לשלוחה למנהל הקהילתי.

המבנה נבנה בתקופות שונות ובאופן לא סדור, וכתוצאה מכך עבודת העיצוב שלו החלה כמעט כמו פעולה ארכיאולוגית: חשיפה עדינה של שכבות שונות וניתוח זהיר של האיכויות האפשריות.

בהמשך ישיר לאותו "קילוף", בקשנו ליצור קליפות פנימיות כחלק מרכזי מהעיצוב- מעין בית בתוך בית. מרגע זה, ברור היה לנו שהחומר המוביל עבור אותם "בתים פנימיים" צריך להיות איכותי, ייחודי ואקולוגי, וכך הגענו לחברת קנה-קש ובמבוק מוסו.

באמצעות שימוש בבמבוק מוסו עבור הקירות והתקרות של חדרי הלימוד יצרנו חללים יחודיים ואינטימיים, ושילוב של מחיצות שקופות למחצה מאפשר גם קשרי מבט ואור. במרכז כל החללים הללו נמצאת רחבה גדולה משותפת הפתוחה לאור השמיים ובה נפגשים ומתחככים באופן תדיר התחומים השונים המרכיבים את המבנה. הבמה החולשת על הרחבה המרכזית והספרייה שעליה - גם הן עשויות במבוק מוסו מעשה חברת קנה-קש.

פרויקט בית הברר, אם כך, הוא פרויקט של חיבורים שונים: חיבורים של תקופות הבנייה השונות של מבנה, חיבורים בין אגפים שונים של עיריית ירושלים וחיבורים בין שכונה ותיקה ומלאכות מתקדמות. לצד האור והמבט, במבוק מוסו בביצוע חברת קנה-קש מהווה את לבה של פעולת החיבור.